torstai 1. joulukuuta 2011

Yleisinfo, seuraava reissu suunnitteilla! (päivitetty 2.4.2012)

Nyt ollaan niin pitkällä, että lennot on maksettu ja auto varattu. Syyskuun 13 lennetään Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta Miamiin. Hinta oli 645 € hengeltä. Lentoja olisi saanut 80 € halvemmallakin, mutta AA:lla on niin vanhat koneet ja lyhyt vaihtoaika Chicagossa ja yhtiö muutenkin heikossa hapessa, joten hylkäsimme sen. BA olisi tarjonnut 30 € halvemmalla Lontoon kautta, mutta Heathrow ei innostanut parin tunnin vaihtoajalla. Ei meillä Frankfurtissakaan ole kuin kaksi tuntia vaihtoaikaa, mutta luotto saksalaiseen täsmällisyyteen vei voiton tällä kertaa. Lento on sitä paitsi perillä Miamissa jo heti klo 14 jälkeen, joten pääsemme majoittumaan valoisan aikana.
Autoksi otimme tällä kertaa "premium"-luokan Mercury Grand Marquiserin tai vastaavan ja kolmen viikon hinta kaikkinensa oli Ebookersin kautta Dollar-vuokramosta tilattuna 617 €.
Nyt sitten katsellaan ensimmäisen yön majapaikkaa joko Miamista tai sen ympäristöstä.
Kerron sitten tarkemmin, kun varaus on tehty.
Majapaikkakin on varattu ja maksettu. Päädyimme Fort Lauderdaleen,noin 60 km:n päähän kentästä, Beach Resort Hotel & Suites:iin 55 € hinnalla. Paikka näyttää meille sopivalta ensimmäisen yön lepopaikaksi. ESTAt ovat voimassa ja päivitetty ja lentoyhtiön sivuilla on annettu tarvittavat lisätiedot. Kaikki on siis valmista, odotellaan vaan syksyä ja reissun alkamista.

7 kommenttia:

  1. tää sun blogis on todella hyvä, hienoja kuvia ja hyvin kirjoitat! odotan innolla uutta matkaa!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Tämä on aivan loistava matkablogi, jota luen ilolla ja innolla tasaisin väliajoin. Aina odottaa seuraavaa päivitystä. Kirjoituksiasi on erittäin miellyttävä lukea ja tuntuu kuin tällaisen muutaman vuoden aktiivisen seurailun jälkeen jo melkein tuntisi kirjoituksissa seikkailevat henkilöt!

    Itsekin olen jo yhden autoreissun Yhdysvalloissa kokenut ja seuraava odottaa toukokuussa! Täältä saa hurjasti hyviä vinkkejä, kiitos siitä!

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa infoa Amerikan matkailuun!!

    Olen itse lähdössä ajamaan kyseisen mantereen halki heinäkuun lopussa. Sellainen käytännön asia askarruttaa, että miten olet ilmoittanut USA:n viranomaisille oleskelustanne!? Onko teillä paluu lennot ostettu valmiiksi? Minkä osoitteen olet heille ilmoittanut USA:ssa?

    Minulla on tarkoitus ajaa New Yorkista Los Angelesiin, aikaa olisi noin seitsemän viikkoa. Eli paluusta ei vielä tarkkaa tietoa, milloin lennän L.A.sta Suomeen...

    Kiitos etukäteen jos viitsit hieman neuvoa...

    - Heikki

    VastaaPoista
  4. Heikille tietoa:

    Minulla on aina ollut lennoista meno-paluu-liput, mutta ei sitä paluulippua ole koskaan kysytty. ESTAssahan kysytään vain tulolennon tiedot ja ensimmäinen yöpaikka. Joku osoite täytyy olla ja olenkin viime reissuillani tehnyt niin, että olen maksanut ensimmäisen yön jossakin motellissa ja ilmoittanut sen sitten viranomaisille. Alkuaikoina menin ilman osoitetta periaatteella, että "joku motellin reitin varrella", mutta jouduin sitten Miamissa helpdesk:lle, jossa minulle annettiin jonkun hotellin osoite, joka kelpasi maahantulotarkastuksessa. Ei kukaan vaatinut minua sinne menemään, enkä mennytkään eikä siitä mitään hankaluuksia tullut. Helpommalla pääset, kun hankit ekan yön majoituksen etukäteen. Jos lähdet heti kentältä autolla matkaan, niin ota se eka yö jostain lähistöltä (50-80 km), niin ei tarvitse väsyneenä muuta kuin siirtyä sinne.
    Kysele lisää, jos joku asia askarruttaa. Vastailen parhaan kykyni mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti vastauksestasi!

      Tuo auttoi eli helpotti että ei tarvitse ottaa liikaa stressiä tuosta paluu asiasta. Itsellä aikaa reilu kymmenen vuotta kun USA:ssa viimeksi kävin, silloin kyseltiin tarkkaan kuinka kauan olet ja jouduin näyttämään todistuksen paluumatkasta... Ajattelin nyt että kai he ymmärtävät (?) road tripit, en varmasti ole ainoa joka tässä tarkoituksessa maahan pyrkii..

      Poista
    2. Sen verran vielä, että lentoyhtiöthän eivät suosi yhdensuuntaisia lippuja eli on todennäköisesti halvempaa ostaa meno-paluu ja jättää vaikka paluu käyttämättä.
      Olen itse joutunut tekemään näin pari kertaa. Kerran Caribialta palatessani edestakainen lippu Lontoon kautta Hesaan maksoi reilun 500 €, kun yhdensuuntainen lippu samalle lennolle olisi maksanut 1500 €. Meno-paluu-lipun kanssa et ainakaan joudu selittelemään mitään, jos jostain syystä sattuisivat asiasta kysymään.

      Poista
  5. Kiitos aivan mahtavasta blogistasi!! Tätä on aivan upea lukea. Odotan innolla tulevaa matkaraporttia. Olin mieheni kanssa viime syksynä Ca-Nv-Ut-Az-Nv-Ca kierroksessa vain pari viikkoa teidän jälkeen. Osan matkaa ajelimme samaa reittiä kuin te hieman aikaisemmin ( SLC -Price -Monument Valley -Grand Canyon-Las Vegas jne...Joten kiitoksia kovasti vinkeistä! :)Hienoa oli! Tässä taas suunnittelemme minne suunta seuraavaksi. Olisko itä vai länsi tällä kertaa. Kummallakin puolella ollaan kierretty ja keskilännessä, mutta valtava maa ja valtavasti paikkoja vielä koluamatta. Oikein antoisaa reissua teille toivottelee myös amerikan matkailuun hurahtanut!!

    VastaaPoista