perjantai 4. huhtikuuta 2014

Vuosi 2014 Uusi reissu edessä.

No niin, pienen hiljaiselon jälkeen uusi matka on lentolippujen osalta maksettu. Marjan (vaimo) selkä on siinä kunnossa, että reissua voi suunnitella. Halusin ykkösluokan matkan tähän väliin ja se tarkoittaa minun vinkkelistäni matkaa vaimon kanssa. Pientä uhkailua ja maanittelua tarvittiin, mutta nyt on lentoliput maksettu ja kaverini Aaro joutuu odottamaan seuraavaa matkaamme hetken aikaa.

Lähdemme 11.9 (911), silloinhan turvatarkastukset ovat huipussaan! Otimme SAS:n lennon Helsingistä Tukholman kautta Chicagoon 541 € hintaan ja olemme perillä 5 viikkoa. Tarkoituksemme on tehdä viiden viikon iso ympyrä autoillen noin 9-10 000 kilometriä eli noin 300 km:n päivätaipaleita. Haluamme nähdä tällä tietoa Iowan katetut sillat, Rushmorella Hullun Hevosen patsaan rakennusvaihe. Sitten ehkä vielä länteen ja Renon kautta Las Vegasiin ja sieltä Bryce- kanjonin kautta Monument Valleyhin ja suosikkivaltiomme Arizonan kautta etelään ja sitten aikanaan takaisin Chicagoon. Tämä noin 9000 km:n reitti tuli mieleen ensimmäisellä karttakatselulla ja voi tietysti muuttua moneen kertaan, mutta nyt täällä Tampereella tuijotellaan USAn karttaa seinällä ja mietitään, mitä haluamme nähdä ja aiemmin käyttämiämme teitäkään emme tahtoisi ajaa.

Autoa ei ole vielä vuokrattu, mutta Premium-luokan auto näyttäisi tällä hetkellä maksavan viideksi viikoksi noin 1000 £.

Tässä alkukuulumiset, palaan asiaan, kun suunnitelma tarkentuu!

6 kommenttia:

  1. Moro ja hienoa kuulla uusia uutisia, niitä onkin jo odoteltu. Olen lukenut nämä tarinat moneen kertaan läpi ja katsellut kuvia useamman kerran. Itse tein toisen reissuni viime syksynä Bostonista Miamiin, tosin koukattiin Texasin kautta. Nyt onkin jo suunnittella ensi kevääksi uusi reissu länsirannikolle, koukaten juuri Mt. Rushmoren kautta.

    VastaaPoista
  2. Hienoa :) Samaa mieltä kuin edellinen kommentoija, tätä on odotettu. Olen myös lukenut tarinat useasti läpi. 2011 ajelimme muutama viikko teidän jälkeenne mm. Utahissa ja taisin kommentoidakin jotain. Marraskuussa 2013 olimme parin viikon reissulla startaten Las Vegasista. Reitti kulki Las Vegas- Lake Havasu- Phoenix- Tucson (Pima&Air museum ja AMARG lentokoneiden hautausmaa, suosittelen. Tykkäsin itsekin kovasti vaikka tämä onkin mieheni juttu) - Bisbee - Deming (NM) - takaisin Arizona ja ajoimme US191 Eagariin josta US60 Show Low. Sieltä edelleen US60 pitkin Globeen Salt River canyonin läpi. Upeaa seutua :). Globesta US188 Roosevelt Lakelle, josta käännyimme US88 Apache Trail (hiekkatie) Apache Juntioniin. Upea tie, mutta hidas ajaa, koska se on hiekkatie. Phoenixin seuduilta palasimme takaisin Colorado joen varrelle ja siirryimme pikkuhiljaa takaisin Las Vegasiin Kuolenmanlaakson kautta. Reissu oli mahtava ja me olemme myös tykästyneet juuri Arizonaan. Syksylle on suunnitteilla jonkin sortin kierros itärannikolla, ehkä, tai sitten etelässä. Toukokuussa käymme Kaliforniassa, mutta se ei ole autoreissu. Kiitos kun pidät tätä blogia, innolla odottelemme reissukuulumisianne! Terveisin, myös amerikanmatkailuun tykästynyt pariskunta Kokkolasta.

    VastaaPoista
  3. Kiva kun on pitkästä aikaa uusi reissu tiedossa! Löysin blogisi monta vuotta sitten, kun mieheni kanssa haaveilimme road tripistä USA:ssa ja aloin etsiä aiheesta kirjoituksia. Tämä oli ihan ensimmäinen aiheeseen liittyvä blogi, jota olen lukenut ja olenkin saanut blogistasi paljon hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Vajaa parin viikon päästä nimittäin starttaa monen vuoden haaveilun jälkeen ihka ensimmäinen USA road trippinmme :)

    VastaaPoista
  4. Mukava kuulla teiltä kaikilta, että jutuistani pidetään ja että niistä on ollut hyötyä. Tällainen positiivinen kannustus saa aina hyvälle mielelle. Toivottavasti reissunne onnistuvat ja jos jossain niistä jotakin julkaisette, niin kertokaa. Luen itsekin mielelläni Amerikan matkaajien matkakertomuksia, aina kun vain onnistun niitä löytämään.
    Oma reissumme on nyt siinä vaiheessa, että ekan yön majoitus on maksettu, autoa vielä katsellaan. Auton hinta on laskenut jo pari kymppiä ja vielä odotellaan hetki sen kanssa. Hinta on kylläkin jo nyt ihan kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kirjotellaan myös täällä Bloggerissa blogia, ja julkaistiinkin juuri tuleva matkareitti siellä! Osoite on filmirulla.blogspot.fi.

      Poista
  5. Todella mukava kuulla, että olet taas lähdössä reissuun! Olen lukenut tarinoitasi monesti, todella hauskaa luettavaa.
    Matkustamme myös usein Jenkeissä. Olimme itse viimeksi huhtikuussa ja seuraava reissu on joulun alla. Tarkoitus on vuosien varrella käydä kaikki 50 osavaltiota. Nyt plakkarissa lähes puolet.

    VastaaPoista